premalenasobazaklavir

VI KOJI ULAZITE OVAMO NEMOJTE SVE POJESTI

02.02.2018.

MINIJATURA

Tek da to bude riješeno pa će onda nešto drugo biti nastavljeno. Mada, pravo govoreći, ni ne mora iako je poželjno sve to odraditi prije kišne sezone. Samo da znamo šta je gdje i gdje je ko.

Nije, naravno, popularno misliti o tome ali ko im je kriv. Već su o tome mnogi rekli svoju posljednju riječ pa opet se nejasnoća provlači i stvara neke svoje nama nepoznate momente.

Sve se utapalo u daljnjim pojednostavljenjima. Nasuprot tome, djelovala je simbolička hierarhija i moglo bi se reći da je upravo tu nastao nesrazmjeran sukob interesa kakvog smo imali priliku vidjeti na djelu i riječi. Samo da se ne zaborave ni one propuštene prilike ipak vezane nešto slabijim materijalom.

Evidentirani svjedoci sigurno su pružili uvjerljive razloge i ništa ih nije sprječavalo u tome. Ako je i bilo pojedinačnih ispada, ne možemo ih nazvati nikakvim pa ni njihovim pravim imenima.

U tim je prikazima sam sadržaj a on, kao što smo vidjeli, ne odstupa previše od forme i dizajna. Uz svu smetenost i dezorijentiranost, ostalo je i još par nesumnjivih doprinosa koje za sada nije moguće objektivno razmotriti. Možemo samo okvirno preporučiti početni udarac koji krasi svaku zakočenu povijesnu epohu. Da žalost bude veća, nemamo pri ruci važeću dokumentaciju od prije poplave i potopa. Zato i insistiramo na nešto manjim i pojednostavljenim sklopovima.

Kroz sva ta napeta iščekivanja nije bilo lako nadoći na one tek kasnije popularne stvari. Nije samo riječ o nedopuštenim predradnjama nego daleko više o odumirućoj samostalnosti kakvu odavno ne pamtimo.

Sam proces u slabijoj verziji izgleda ponešto slučajan. I ni to nije slučajno jer su i temelji poljuljani pa zatim izvješeni bez uplitanja sa strane. Ovo ne važi samo u skraćenim postupcima već i u slučajevima nesamjerljive okamenjenosti dostupne u raznim količinama. Tu zaključnu dimenziju bi budući istraživači svakako morali uzeti u obzir.